Tipy na zimní výlety na Novopacku

Známé japonské přísloví praví: „Teplý úsměv hřeje celou zimu.“ Sinclair Lewis, americký spisovatel a dramatik, s nadsázkou řekl: „Zima není roční období, to je okupace.“ A jeden z biblických citátů pak praví: „Bůh všechno udělal krásné a v pravý čas.“ Ať už zimu máte rádi nebo ne, Novopacku zima sluší. Byty Nová Paka pro vás připravily tip na tři zimní výlety. Třeba se jimi necháte inspirovat.

Novopacký vodopád

Asi čtyři a půl kilometru od Nové Paky najdete dva krásné vodopády. Horní Novopacký vodopád je vysoký čtyři metry, Dolní Novopacký pak metrů osm. Výjimečnost vodopádů je dána především jejich tvarem s převisem. Právě v zimním a následném jarním období jsou vodopády nejhezčí. Z Nové Paky se k nim dostanete neznačenou cestou pro pěší směrem na hrad Pecka.

Rozhledna na Kozinci

Naším druhým tipem na zimní procházku s rodinou nebo i bez ní je rozhledna na Kozinci. Jedná se o vyhlídkovou věž na vysílači Kozinec u Vidochova s výškou 33 metrů. Zpřístupněna pro veřejnost byla rozhledna v roce 2009. Na vyhlídkovou plošinu se dostanete po 165 kovových roštových schodech. Přestože se na samotný vrchol rozhledny v zimním období nedostanete, na vrcholu Kozince na vás čekají výhledy na Ještěd, Krkonoše, Český ráj, Novou Paku, Kozákov, hrad Kumburk a při velmi dobré viditelnosti až na Kunětickou horu nebo Orlické hory.

Městské muzeum Nová Paka

Naším posledním tipem na zimní výlet je městské muzeum v Nové Pace. Muzeum se pyšní mnoha zajímavými expozicemi, mezi něž patří například expozice drahých kamenů, expozice vulkanismu, expozice geologického vývoje nebo vlastivědná expozice. Muzeum najdete v takzvaném Suchardově domě, který nechal postavit zdejší rodák, sochař a řezbář Antonín Sucharda.

Byty Nová Paka v současné době nabízí celoroční bydlení v nových bytech přímo v Nové Pace.

COPYRIGHT © 2022 / bytynovapaka.cz

Kontakt    Facebook Instagram Linkeding